23 Μαρ 2010

Τάρτα μπανανα-σοκολάτα

Υλικά για τη ζύμη
100gr ζάχαρη
200gr βούτυρο αγελάδος(σε θερμοκρασία δωματίου)
300gr αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 αβγό
λίγο αλάτι

Υλικά για τη γέμιση
350gr κουβερτούρα 55%
500gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 μεγάλη μπανάνα

Ζύμη
  1. Σε ένα μπολ τρίβουμε με τα χέρια μας το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε το αβγό και πλάθουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια.
  3. Την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  4. Ανοίγουμε μία λεπτή ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. 
  5. Τοποθετούμε τη ζύμη σε φόρμα για τάρτες 20cm.
  6. Τοποθετούμε πάνω μεμβράνη που να αντέχει στο φούρνο και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με ρύζι.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.Αφαιρούμε τη ζελατίνη με το ρύζι κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15 λεπτά.
Γέμιση
  1. Σε ένα μπολ κόβουμε σε κομματάκια τη κουβερτούρα.
  2. Τοποθετούμε τη κρέμα σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράσει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.
  3. Αφήνουμε για ένα λεπτό και μετά ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί καλά.
  4. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά την κρύα τάρτα στρώνουμε πάνω της τη μπανάνα σε κομματάκια και ρίχνουμε από πάνω τη γκανάζ σοκολάτας να πάει παντού.
  5. Τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη