Υλικά
400γρ γάλα
250γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150γρ ζάχαρη
6 κρόκοι αβγού
1 κ.γ. κορν φλαουερ
1 κλωναράκι βανίλιας
10-12 φράουλες
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα,βάζουμε το γάλα,τη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια σχισμένη στη μέση. Σ' ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κόρν φλάουερ και στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ. Μόλις πάει να πάρει βράση το μείγμα με το γάλα,αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα μέσα στο μπολ με τους κρόκους. Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε το μείγμα με τους κρόκους μέσα στην κατσαρόλα.Το τοποθετούμε πάλι στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.Βγάζουμε το κλωναράκι της βανίλιας,ρίχνουμε μέσα τις φράουλες κομμένες σε μικρά κομματάκια και γεμίζουμε σε μπολάκι. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε με φράουλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου