Υλικά:1 κιλό φράουλες,πλυμένες και καθαρισμένες.400γρ ζάχαρη,χυμό από ένα λεμόνι,λικέρ φράουλα.
Σ'ένα μπολ ανακατεύουμε τις φράουλες,κομμένες σε μικρά κομματάκια,με τη ζάχαρη.
Βάζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα,σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη,πατάμε και ανακατεύουμε με το εργαλείο
του πουρέ,συνεχώς.Θέλουμε να λιώσουν οι φράουλες,αλλά να μη γίνουν αλοιφή.
Μόλις δέσει καλά το μείγμα,ρίχνουμε το χυμό λεμονιού,ανακατεύουμε καλά για ένα λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε ένα καπάκι λικέρ φράουλα,ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη τη μαρμελάδα να κρυώσει καλά.
Προτείνω το λικέρ φράουλα της
Dijon
Όταν κρυώσει η μαρμελάδα την βάζουμε σε αεροστεγώς κλεισμένο βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε λίγη από τη μαρμελάδα με γιαούρτι και την προσφέρουμε στην Αφροδιτούλα...
που κάνει δίαιτα!
Σ'ένα μπολ ανακατεύουμε τις φράουλες,κομμένες σε μικρά κομματάκια,με τη ζάχαρη.
Βάζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα,σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη,πατάμε και ανακατεύουμε με το εργαλείο
του πουρέ,συνεχώς.Θέλουμε να λιώσουν οι φράουλες,αλλά να μη γίνουν αλοιφή.
Μόλις δέσει καλά το μείγμα,ρίχνουμε το χυμό λεμονιού,ανακατεύουμε καλά για ένα λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε ένα καπάκι λικέρ φράουλα,ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη τη μαρμελάδα να κρυώσει καλά.
Προτείνω το λικέρ φράουλα της
Dijon
Όταν κρυώσει η μαρμελάδα την βάζουμε σε αεροστεγώς κλεισμένο βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε λίγη από τη μαρμελάδα με γιαούρτι και την προσφέρουμε στην Αφροδιτούλα...
που κάνει δίαιτα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου