Υλικά
250γρ βούτυρο
250γρ ζάχαρη
400γρ αλεύρι που φουσκώνει
50γρ σκόνη κακάο
4 αβγά
200ml γάλα εβαπορέ
4 βανίλιες
Για το γλάσο
200γρ κουβερτούρα 50-55%(σε κομματάκια)
60ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά.Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και χτυπάμε για 3-4 λεπτά.
Αλλάζουμε εργαλείο και βάζουμε το φτερό(το κάπα).Ρίχνουμε μία-μία κουταλιά το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο και τις βανίλιες,εναλλάξ με το γάλα και χτυπάμε για 5΄.
Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα στους 180 βαθμούς.Ξεφορμάρουμε το κέικ και το τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.Βράζουμε τη κρέμα και τη ρίχνουμε πάνω στα κομματάκια σοκολάτας.Ομογενοποιούμε καλά.Ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας πάνω στο κρύο κέικ.
https://www.facebook.com/volonaki
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου