Υλικά για τη βάση
140 γρ αμύγδαλο σε σκόνη
80γρ ζάχαρη
3 αβγά(το ασπράδι)
70γρ κουβερτούρα 50-55%
60γρ γάλα εβαπορέ
Υλικά για τη κρέμα
300γρ κουβερτούρα 55%
300γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
400γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού)
50γρ αμύγδαλα
30 γρ ζάχαρη
Υλικά για το γλάσο
250γρ σοκολάτα πραλίνα
150γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά της βάσης,προσθέτουμε την κουβερτούρα λιωμένη και ομογενοποιούμε καλά.Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενο κρίκο διαμέτρου 20εκ.Ψήνουμε την βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
Σ' ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα που μόλις έχει βράσει ελαφρά και ανακατεύουμε καλά να λιώσει τελείως η σοκολάτα.Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε απαλά.Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα μέσα στη ζάχαρη και μόλις κρυώσουν τα σπάμε σε μικρά κομματάκια και τα προσθέτουμε στη κρέμα.Ρίχνουμε την κρέμα στη φόρμα πάνω από τη βάση και τη βάζουμε στο ψυγείο για ένα 5-6 ώρες.Ξεφορμάρουμε την τούρτα και τη βάζουμε πάνω σε μία σχάρα που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε λαδόκολλα.Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε τη σοκολάτα πραλίνας με τη κρέμα,σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.Με μία κουτάλα ρίχνουμε το γλάσο πάνω από την τούρτα να πάει παντού.Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μετά από 5'. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.Μόλις τη σερβίρουμε στην πιατέλα,διακοσμούμε πάνω της καραμελωμένα αμύγδαλα.
https://www.facebook.com/volonaki
140 γρ αμύγδαλο σε σκόνη
80γρ ζάχαρη
3 αβγά(το ασπράδι)
70γρ κουβερτούρα 50-55%
60γρ γάλα εβαπορέ
Υλικά για τη κρέμα
300γρ κουβερτούρα 55%
300γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
400γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού)
50γρ αμύγδαλα
30 γρ ζάχαρη
Υλικά για το γλάσο
250γρ σοκολάτα πραλίνα
150γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά της βάσης,προσθέτουμε την κουβερτούρα λιωμένη και ομογενοποιούμε καλά.Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενο κρίκο διαμέτρου 20εκ.Ψήνουμε την βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
Σ' ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα που μόλις έχει βράσει ελαφρά και ανακατεύουμε καλά να λιώσει τελείως η σοκολάτα.Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε απαλά.Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα μέσα στη ζάχαρη και μόλις κρυώσουν τα σπάμε σε μικρά κομματάκια και τα προσθέτουμε στη κρέμα.Ρίχνουμε την κρέμα στη φόρμα πάνω από τη βάση και τη βάζουμε στο ψυγείο για ένα 5-6 ώρες.Ξεφορμάρουμε την τούρτα και τη βάζουμε πάνω σε μία σχάρα που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε λαδόκολλα.Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε τη σοκολάτα πραλίνας με τη κρέμα,σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.Με μία κουτάλα ρίχνουμε το γλάσο πάνω από την τούρτα να πάει παντού.Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μετά από 5'. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.Μόλις τη σερβίρουμε στην πιατέλα,διακοσμούμε πάνω της καραμελωμένα αμύγδαλα.
https://www.facebook.com/volonaki
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου