6 Απρ 2010

Lemon Curd ή μαρμελάδα λεμόνι















Υλικά
8 λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
5 αβγά
2 ασπράδια
250γρ ζάχαρη με άρωμα βανίλιας
300γρ βούτυρο



Εκτέλεση
  1. Βάζουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού σε μία κατσαρόλα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αβγά και τα ασπράδια και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το χυμό. 
  3. Ανάβουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει.
  4. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια.
  5. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
  6. Όπως είναι ζεστό το βάζουμε σε αποστειρωμένα  βαζάκια. Κλείνουμε τα βαζάκια καλά και τα αναποδογυρίζουμε. Τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν. 
  7. Όταν ανοιχτεί το βάζο το  διατηρούμε στο ψυγείο.
Ζάχαρη βανίλιας μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας βάζοντας 1 κιλό ζάχαρη σε ένα βάζο με ένα ολόκληρο κλωνάρι βανίλιας,καλά κλεισμένο για 15 ημέρες. Εναλλακτικά ανακατέψτε 1 κιλό ζάχαρη με 5 βανίλιες σε σκόνη. Ο καλύτερος τρόπος να φάμε  αυτή την παραδοσιακή Αγγλική lemon curd, είναι πάνω σε ζεστό ψωμί.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη