Υλικά
8 λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
5 αβγά
2 ασπράδια
250γρ ζάχαρη με άρωμα βανίλιας
300γρ βούτυρο
Εκτέλεση
- Βάζουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού σε μία κατσαρόλα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αβγά και τα ασπράδια και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το χυμό.
- Ανάβουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια.
- Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
- Όπως είναι ζεστό το βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια. Κλείνουμε τα βαζάκια καλά και τα αναποδογυρίζουμε. Τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν.
- Όταν ανοιχτεί το βάζο το διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου