10 Απρ 2010

PALMIERS

Υπάρχει λόγος,κάθε φορά που έρχονται φίλοι στο σπίτι για καφέ,να ξοδεύουμε μια περιουσία σε αμφιβόλου ποιότητας γλυκά απο ζαχαροπλαστεία?Η απάντηση είναι απλή.ΌΧΙ......!Η συνταγή που σας δίνω σήμερα έρχεται  να μας το αποδείξει με την απλότητα και την ευκολία της.Η σφολιάτα,αυτό το μαγικό φύλλο της ζαχαροπλαστικής(και όχι μόνο),δεν πρέπει να λείπει ποτέ απο την κατάψηξη μας.Μπορούμε να φτιάξουμε πάρα πολλά γλυκά  με  τη σφολιάτα,γρήγορα,εύκολα και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ! Ετσι λοιπόν σας δίνω μια αυθεντική Γαλλική συνταγή για Palmiers(παλμιέ),με ΥΛΙΚΑ:1φύλλο σφολιάτας,ζάχαρη και λίγη κανέλα!



 Σε ένα φύλλο σφολιάτας,απλώνουμε ζάχαρη και λίγη κανέλα .


Διπλώνουμε τη μία άκρη της σφολιάτας προς τα μέσα και την ενώνουμε με την άλλη άκρη.


Επαναλαμβάνουμε το ίδιο.


Επαναλαμβάνουμε το ίδιο.


Κόβουμε κομμάτια 1,5 εκ.



Τα τοποθετούμε στο ταψί,σε απόσταση μεταξύ τους και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.Ψήνουμε για 12-15 λεπτά στους 180.

Τα γρήγορα,εύκολα,οικονομικά αλλά και πολύ νόστιμα palmiers των Γάλλων!
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά και κόστος 4 ευρώ για δύο φύλλα σφολιάτας.
Σερβίρονται με τσάι ή καφέ.

2 σχόλια:

kathr4 είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΑ!ΟΣΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.

Κωνσταντίνα είπε...

Να τη φτιάξεις και να μου πείς πως σου φάνηκε:-)

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη