13 Ιουλ 2010

Tarte tatin...της Michele


Η φίλη μου η Michele,Γαλλίδα στην καταγωγή και με πολλά γαλόνια στη Γαλλική κουζίνα και ζαχαροπλαστική,μου έδωσε αυτή την απίθανη συνταγή την οποία και μοιράζομαι αμέσως μαζί σας.

Υλικά για 2 ατομικές τάρτες
1 μήλο
2 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. βούτυρο
σφολιάτα

Για την καραμέλα
2 κ.σ.ζάχαρη
1κ.γ.νερό
1-2 σταγόνες λεμόνι

Φτιάχνουμε την καραμέλα.Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σ'ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει καστανό χρώμα προσθέτουμε το λεμόνι και κατεβάζουμε απο τη φωτιά.Μοιράζουμε τη καραμέλα σε δύο ατομικά φορμάκια του σουφλέ και κουνάμε τη φόρμα ν'απλωθεί σε όλο τον πάτο ηκαραμέλα.Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε με το βούτυρο.Μόλις αρχίσουν να παίρνουν καστανό χρώμα ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 1'.Καλύπτουμε τον πάτο της φόρμας με τα μήλα και απο πάνω καλύπτουμε τα μήλα με  τη σφολιάτα.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-25΄.Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

2 σχόλια:

eva είπε...

Αγαπημένη γεύση!!!
Καλημέρα!

Dina είπε...

Αγαπημένη δε λες τίποτα!!!

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη