13 Ιαν 2011

Κριτσίνια με λιαστή ντομάτα

Υλικά
500γρ αλεύρι μαλακό
300γρ βούτυρο
30γρ ζάχαρη άχνη
2 αβγά
1κ.γ αλάτι
60γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
4κ.σ λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι και τα τοποθετούμε στο κάδο του μίξερ.Ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι τη ντομάτα και τ' αβγά ένα ένα.Ίσως χρειαστεί να πλάσετε το μείγμα για λίγο με τα χέρια.Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 1/2 ώρα.Πλάθετε σε μπαστουνάκια και τα τοποθετείτε σε λαμαρίνα.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25'.

3 σχόλια:

BourBour είπε...

Τέλεια φαίνονται!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ωραιότατα για να συνοδεύσουν dips!
Η άχνη προσθέτει κάποια διαφορά στην γεύση??

Konstantina είπε...

Με τη ζάχαρη εξισοροπείται η αλμύρα και η οξύτητα απο τη λιαστή.Είναι πολύ ωραία και με ελιές...

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη