14 Ιαν 2011

Μηλόπιτα με λεπτή ζύμη

Υλικά
300γρ αλεύρι
180γρ βούτυρο
100γρ ζάχαρη άχνη
50γρ αμύγδαλα καβουρντισμένα και τριμμένα
1πρέζα αλάτι
1κ.γ κανέλα
1 αβγό
3-4 μήλα
ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη τη κανέλα και το αλάτι και τα τοποθετούμε στο κάδο του μίξερ.Ρίχνουμε το βούτυρο(παγωμένο) κομμένο σε μικρά κομμάτια και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε το αμύγδαλο και κατόπιν το αβγό.Ίσως χρειαστεί να πλάσετε το μείγμα για λίγο με τα χέρια.Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 1/2 ώρα.Ανοίξτε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και κόψτε της σε ορθογώνιο σχήμα.Όσο πιο λεπτή την ανοίξετε τόσο πιο τραγανή θα γίνει η ζύμη.Τοποθετήστε τη σε λαμαρίνα πάνω σε λαδόκολλα.Απλώστε τα μήλα κομμένα σε ροδέλες,πολύ κοντά μεταξύ τους και αλείψτε τα με λίγο βούτυρο.Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180,μέχρι τα μήλα να πάρουν όμορφο χρώμα.Όταν κρυώσει πασπαλίστε τα με την άχνη και λίγη κανέλα.Γρήγορη...εύκολη και πολύ νόστιμη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη