11 Ιαν 2011

Ζύμη μπριός -Pâte à brioche

Υλικά
500γρ. αλεύρι
200ml γάλα
120γρ. βούτυρο
80γρ. ζάχαρη
30γρ. μαγιά φρέσκια
5γρ. αλάτι
2 αβγά


Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι.Διαλύουμε τη μαγιά σε 4 κουταλιές ζεστό γάλα και τη προσθέτουμε στο κάδο .Ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητά με το φτερό,προσθέτοντας λίγο-λίγο το γάλα.Κατόπιν ρίχνουμε ένα-ένα τ'αβγά.Μόλις ομογενοποιοιθούν καλά προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε το χτύπημα.Το μείγμα πρέπει να μείνει στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες για να διπλασιαστεί σε όγκο.

4 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πόση ώρα τα ψήνεις??

Dina είπε...

Εξαρτάται απο το μέγεθος.Αν κάνεις ατομικά όπως στην εικόνα 20-25 λεπτά είναι καλά σε φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς.

donkey and the carrot είπε...

Loipon tha ta dokimaso ta brioche sou giati psaxno THN sintagi gia brioche...mexri stigmi oles kati egine kai... den. Poly xarika pou brethikame :)

KONSTANTINA είπε...

ki egw xarika donkey!!
na th dokimaseis einai eykolh.an exeis ypomonh ase th zumh olo to vrady sto psugeio....

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη