8 Μαρ 2011

Καλαμποκόψωμο με μπέικον

Υλικά
1 φλ.καλαμποκάλευρο
1 φλ.αλεύρι σκληρό
1 φλ.ξινόγαλα
1/3 φλ.ζάχαρη
2,5 κ.γ. μπέικιν
1/4 κ.γ. αλάτι
6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1/2 φλ.μπέικον ψιλοκομμένο
1αβγό

Χιόνι!!!!!!!!!!
Κρύο πολύ αλλά ο μικρός μου γιος ξύπνησε με διάθεση καλοκαιρινή. Μαμά πάρε τα κουβαδάκια να πάμε στην θάλασσα!Μάταια προσπαθούσα για ώρα να του δώσω να καταλάβει πως σήμερα θα κάνουμε χιονάνθρωπο!Τι να κάνω η μάνα,από το να τρέχω στις παραλίες με -5 βαθμούς,είπα να τον απασχολήσω με την αγαπημένη του δραστηριότητα...τη μαγειρική.Γιατί από που θα έμοιαζε το παιδί φυσικά!Έτσι λοιπόν προέκυψε η σημερινή μου συνταγή και σας τη παρουσιάζω...
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά.Προσθέτουμε τα υγρά και ζυμώνουμε απαλά με το χέρι,μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.Ρίχνουμε τη ζύμη σε φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια και ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για 30΄. Η συνταγή είναι της Αγλαΐας Κρεμεζή από το βιβλίο¨Συνταγές και Ιστορίες για Μάγειρες με Ανησυχίες¨,εκδόσεις Ωκεανίδα.
Είναι νοστιμότατο το ψωμάκι...δοκιμάστε το,με ή χωρίς παιδιά!

4 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Και τι όμορφη εμφάνιση που έχει!
Μια χαρά τον απασχόλησες τον μπομπιράκο!!

KONSTANTINA είπε...

Ναι μια χαρά!Μόνο που δεν το έχει στρώσει για να κάνουμε χιονάνθρωπο και γκρινιάζει...

mari beika είπε...

Ωραίο ψωμάκι!!
Έχουμε την ίδια λατρεία για το Παρίσι και την κουζίνα του!!

KONSTANTINA είπε...

Πολύ καλή η συνταγή του χαλβά σου Μαρία :)

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη