6 Απρ 2011

Πασχαλινά κουλουράκια


Το Πάσχα πλησιάζει!! Μπείτε λοιπόν στο εορταστικό κλίμα με τον πιο νόστιμο τρόπο.Κι αν έχω δοκιμάσει συνταγές στη ζωή μου!Σας δίνω μια παραδοσιακή συνταγή εύκολη και εγγυημένη :))

Για τα κουλουράκια θα χρειαστείτε...
1 κιλό αλεύρι
200γρ.ζάχαρη
6 κρόκοι και 2 για επάλειψη
240γρ. βούτυρο Κέρκυρας
120ml γάλα
2 κ.γ. βανίλια υγρή
1 κ.γ. αμμωνία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Χτυπάμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.Προσθέτουμε τους κρόκους ένα-ένα και χτυπάμε 5΄σε μέτρια ταχύτητα.Ρίχνουμε τη βανίλια.Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την αμμωνία και τα προσθέτουμε στο μίξερ εναλλάξ με το γάλα σε χαμηλή ταχύτητα.Όταν τελειώσουν τα υλικά ζυμώνουμε λίγο με το χέρι μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι.Θέλουμε η ζύμη να είναι μαλακιά,όχι πολύ σφιχτή και να μην κολλάει στα χέρια μας.Πλάθουμε μικρά κουλουράκια τα οποία τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τ' αλείφουμε με τον κρόκο αβγού. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά.

6 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Για μένα πασχαλινά κουλουράκια, σημαίνουν κουλουράκια με αμμωνία!
Πολύ καλή η συνταγή σου!
Με το καλό να φτιάξουμε και φέτος τα κουλουράκια μας!

Rosita Vargas είπε...

Estos dulces de pascua se ven preciosos,especial para celebrar el acontecimiento,me gustaron mucho y los voy hacer hoy,cariños.

Tante Kiki είπε...

Ντίνα μου, πολύ ωραία τα κουλουράκια σου και παραδοσιακά, όπως τα έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας!!! Γειά στα χέρια σου!!

donkey and the carrot είπε...

Teleia ta koulourakia sou!!! Latrevo ta koulourakia ammonias! Kalo pasxa euxomai kai se sena kai stin oikogeneia sou!

KONSTANTINA είπε...

seuxaristw foivi!!kalo pasxa kai se sena na peraseis polu omorfa kai dhmiourgika!!filakia polla...

KONSTANTINA είπε...

Σ'ευχαριστώ Kiki!Η συνταγή είναι από τον παππού μου.
Καλό Πάσχα!!!!

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη