Υλικά
120 γρ. κουβερτούρα
110 γρ. βούτυρο
4 αυγά
150 γρ.ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι
15 γρ. κακάο
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν και ενσωματώνουμε στη λιωμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένα, ανακατεύουμε προσθέτοντας το ξύσμα. Γεμίζουμε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι ή ταψί διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210οC για 15-20 λεπτά.
Αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερή που τα πρώτα μου βήματα στη ζαχαροπλαστική τα έκανα με τον Στέλιο Παρλιάρο. Δεν είναι μόνο οι τεράστιες γνώσεις του στη ζαχαροπλαστική που με μάγεψαν αλλά η αγάπη του για τη δουλειά του! Έτσι λοιπόν βλέποντας τον να μεταδίδει απλόχερα αυτή του την αγάπη σ' αυτόν τον υπέροχο χώρο που διδάσκει, ξεκίνησα ν' ανακαλύπτω τη ζαχαροπλαστική. Όταν πήγα στη συνέχεια στο Παρίσι κατάλαβα ότι ο Στέλιος Παρλιάρος γνωρίζει τη Γαλλική ζαχαροπλαστική θα τολμήσω να πω όσο λίγοι στην Ελλάδα.
Η σοκολατόπιτα του είναι εύκολη γρήγορη και εγγυημένη!!!
https://www.facebook.com/volonaki
7 σχόλια:
Μόνο που διάβασα "Παρλιάρος" είμαι σίγουρη ότι θα είναι εγγυημένη!!
Καλό μήνα!
Καλό μήνα κι από μένα Έλενα...φιλάκια :)
Hmm it appears like your blog ate my first comment (it was super long)
so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog.
I as well am an aspiring blog writer but I'm still new to the whole thing. Do you have any points for inexperienced blog writers? I'd genuinely appreciate it.
My web blog; cold sore remedies
i sokolatopita tou parliarou einai APISTEFTI!!!!!!!!!!!!!dokimaste tin paidia kai kali apolausi se olous!!!!!!!!!!!
Να χρησιμοποιήσω σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ή κουβερτούρα γάλακτος?
τελεια....!!!!
Δημοσίευση σχολίου