Θα χρειαστούμε....
Ζάχαρη 200 γρ.
Βούτυρο 220 γρ.
Αλεύρι 180 γρ.
Μαγιά σε σκόνη 8 γρ.
Αμύγδαλο σκόνη 125 γρ.
4 αυγά
Μέλι 2 κ.σ.
Κανέλα σε σκόνη 1 κ.γ.
Αλάτι μια πρέζα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 ° C. Λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε τη φόρμα.
Χωρίζουμε τ' ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει άσπρο και να διπλασιαστεί σε όγκο. Προσθέτουμε το ζεστό λιωμένο βούτυρο, τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι, τη μαγιά (την έχουμε διαλύσει σ' ένα κ.σ. χλιαρό νερό), το μέλι και τη κανέλα. Ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε απαλά μέσα στο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε το κέικ σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει.
1 σχόλιο:
Σας προτείνω καλό ποιοτικό μέλι Ελάτης από το Ταύγετο
Δημοσίευση σχολίου