
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
120 ml γάλα
1 / 2 φλιτζάνι νερό
1 / 4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι και τα αυγά. Σταδιακά προσθέτουμε στο γάλα και το νερό, ανακατεύοντας. Προσθέστε το αλάτι και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά. Βάζουμε το μείγμα για κρέπες 20 λεπτά στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε ένα ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το χυλό στο τηγάνι, χρησιμοποιώντας περίπου 1 / 4 φλιτζανιού για κάθε κρέπα. Γείρετε το τηγάνι με μια κυκλική κίνηση, έτσι ώστε ο χυλός να καλύψει όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα. Ψήστε την κρέπα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι το κάτω μέρος είναι ανοικτό καφέ. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, γυρίστε και ψήστε από την άλλη πλευρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου