Εύκολη και γρήγορη συνταγή για σορμπέ σοκολάτα!!
Θα χρειαστούμε...
200gr σοκολάτα κουβερτούρα 55%
80gr κακάο καθαρό χωρίς ζάχαρη
Νερό 500 ml
120gr ζάχαρη
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε σιρόπι για 3΄.
Σ' ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και ρίχνουμε πάνω το σιρόπι όπως είναι ζεστό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.
Προσθέτουμε το κακάο και ομογενοποιούμε.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε σε παγωτομηχανή.
Αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και κάθε 2 ώρες το χτυπάμε στο μπλέντερ. Αυτή τη διαδικασία θα την κάνουμε 3 - 4 φορές μέχρι το μείγμα
ν' αποκτήσει την απαλή υφή του σορμπέ.
Θα χρειαστούμε...
200gr σοκολάτα κουβερτούρα 55%
80gr κακάο καθαρό χωρίς ζάχαρη
Νερό 500 ml
120gr ζάχαρη
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε σιρόπι για 3΄.
Σ' ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και ρίχνουμε πάνω το σιρόπι όπως είναι ζεστό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.
Προσθέτουμε το κακάο και ομογενοποιούμε.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε σε παγωτομηχανή.
Αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και κάθε 2 ώρες το χτυπάμε στο μπλέντερ. Αυτή τη διαδικασία θα την κάνουμε 3 - 4 φορές μέχρι το μείγμα
ν' αποκτήσει την απαλή υφή του σορμπέ.
3 σχόλια:
Εβλεπα τις προάλλες σε ένα βιβλιαράκι με συνταγές παγωτων ένα παρόμοιο σορμπέ και είχα ξεσηκωθεί να το φτιάξω!
Τι λαχταριστό που φαίνεται!!!
Για όποιον πέσει πάνω στη συνταγή, την έφτιαξα και είναι άψογη, τέλεια υφή, δεν μου έκανε κρυσταλλάκια και το ανακάτεψα μόνο μια φορά,ίσως αν το ανακάτευα περισσότερες η κρέμα να ήταν λιγότερο συμπαγής. ευχαριστώ dina!
Χαίρομαι πραγματικά που σου άρεσε η συνταγή μου! Σου εύχομαι καλό καλοκαίρι :-)
Δημοσίευση σχολίου