26 Αυγ 2011

Φανουρόπιτα με 9 υλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει(500 γρ.)
1 ποτήρι νερό(200 ml)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κ.σ. σταφίδες
ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. κονιάκ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Θα χρειαστούμε ένα ταψί  διαμέτρου 20εκ. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί και το βάζουμε για 10΄ στην κατάψυξη. Σε ένα ποτηράκι βάλτε τις σταφίδες με το κονιάκ και αφήστε τες για λίγο.  Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το νερό, το χυμό και τα ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (ζάχαρη, ξύσμα, κανέλα, σταφίδες, κονιάκ). Ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.Ψήνουμε την πίτα 40-45 λεπτά. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει. Την τοποθετούμε σε πιατέλα και την πασπαλίζουμε με άχνη.

Η μητέρα μου κάθε φορά που κάνει τη φανουρόπιτα ανάβει ένα κεράκι και κατά τη διάρκεια της ετοιμασίας διαβάζει την προσευχή του Αγίου Φανουρίου. Με ή χωρίς προσευχή η πίτα είναι πολύ νόστιμη και μπορούμε να την φτιάχνουμε και σαν κέικ. Πάω να την κάνω και σε λίγο θα ανεβάσω τα αποτελέσματα! Καλή επιτυχία σε όποιον τη δοκιμάσει και εύχομαι να φανερωθούν όλα τα καλά!
https://www.facebook.com/volonaki

3 σχόλια:

Eri είπε...

Κωνσταντίνα καλως σε βρήκα!
Βοήθεια σας η Φανουρόπιτα!
Και εμένα μαρέσει πολύ και σαν κεικ!
Φιλιά!

KONSTANTINA είπε...

Καλώς βρεθήκαμε Έρη! Σ' ευχαριστώ πολύ. Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Την εφτιαξα σημερα και στην εκκλησια που τη μοιρασα επαθαν πλακα. Βγηκε τελεια! Σε ευχαριστώ πολυ.

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη