25 Σεπ 2011

Κέικ Μήλου


Θα χρειαστούμε 
3 μήλα κατα προτίμηση  Golden
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή για το ταψί
250γρ. βούτυρο
250γρ. ζάχαρη
3 αυγά
400γρ. αλεύρι που φουσκώνει
200ml γάλα φρέσκο πλήρες
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. κονιάκ



1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C και βουτυρώνουμε καλά ένα  ταψί 24 εκατοστών

2.Πασπαλίζουμε τη ζάχαρη σε όλη την κάτω επιφάνεια του ταψιού και τοποθετούμε πάνω τα μήλα κομμένα σε ροδέλες.

3.Ετοιμάζουμε το κέικ. Σ' ένα  μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη κανέλα και τ' αβγά. 

4.Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα και στο τέλος το κονιάκ. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

5.Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε το κέικ για 40΄.

6.Αφήνουμε το κέικ  να κρυώσει και το τοποθετούμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με κανέλα και αν μας αρέσει με λίγη άχνη. 



Εύκολο...γρήγορο...και πολύ νόστιμο!!!
    

4 σχόλια:

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Κρατώ την εικόνα που μιλάει από μόνη της και την τελευταία ατάκα σου! Μέ έπεισες και θα το φτιάξω!

Konstantina είπε...

Χαααα!! να το φτιάξεις Ευγενεία! θα ανεβάσω και κάτι μπισκότα μελιού με τζίντζερ...και αυτά με την ίδια ατάκα! φιλιά και να χαίρεσαι τη μπουμπού στη φώτο!

donkey and the carrot είπε...

Ti oreo pou sou egine Konstantina mou!!!! Geia sta xeria sou!

Konstantina είπε...

Γεια σου Φοίβη!!! Καλό φθινόπωρο να έχουμε! φιλιά!!

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη