25 Σεπ 2011

Μπισκότα μελιού αρωματισμένα με τζίντζερ




Θα χρειαστούμε
200γρ. ζάχαρη
250γρ. βούτυρο
200γρ. μέλι
2 αυγά
1 κ.γ. υγρό εκχύλισμα βανίλιας  

1 κ.γ. μαγειρική σόδα 
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ (σε σκόνη)
 500γρ. για κάθε χρήση αλεύρι

 








1. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά λιώστε τη ζάχαρη μαζί με το  βούτυρο και το μέλι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
      

2. Σ' ένα μπολ αναμίξατε μαζί τα αυγά, τη βανίλια, τη σόδα και το τζίντζερ. Προσθέστε το μείγμα με το μέλι και ανακατέψτε απαλά.
 
3. Προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι στο μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.



4. Δίνουμε στα μπισκότα το σχήμα που μας αρέσει και τα τοποθετούμε  σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα.  

5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C  μέχρι να ροδίσουν (περίπου 12-15 λεπτά).

Κατά τα γνωστά ακόμα μια γρήγορη εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή!

3 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Το τζίντζερ σιγουρα θα τα κάνει πολύ ιδιαίτερα!!!
Καλή βδομάδα!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Mμμμμ, ως εδώ μυρίσανε! Καλημέρα.

KONSTANTINA είπε...

Καλημέρα Έλενα καλημέρα Ευγενία!!!
Μακάρι να μπορούσα να σας κεράσω κανένα μπισκοτάκι! Φιλάκια πολλά :)

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη