29 Σεπ 2011

Financiers....τα μικρά κέικ των Γάλλων

Θα χρειαστούμε
330 γρ. ζάχαρη άχνη 
120 γρ. αμύγδαλο σκόν
125
γρ. αλεύρι
5
γρ. μαγιά σκόνη
335 γρ. ασπράδια αυγών
1κ.γ. βανίλια υγρή 
180 γρ. βούτυρο 1 φόρμα με μικρές ατομικές θήκες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε  τη ζάχαρη άχνη και το αλεύρι μαζί. Προσθέτουμε το αμύγδαλο, τη μαγιά, τα ασπράδια και ανακατεύουμε καλά. Καίμε το βούτυρο (beurre noisette) το σουρώνουμε και το ρίχνουμε όπως είναι ζεστό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν καλά. Γεμίζουμε μια φόρμα με ατομικές θήκες σε οποιοδήποτε σχήμα. Ψήνουμε 30' περίπου μέχρι να πάρουν όμορφο σκούρο χρώμα τα γλυκά. Εύκολο και γρήγορο γλυκό που αγαπούν πολύ οι Γάλλοι και  το συνηθίζουν στην καθημερινότητά τους με το τσάι και τον καφέ.

                           

4 σχόλια:

donkey and the carrot είπε...

ox!!! Mprabo Konstantina!!!!! Ti teleia sintagi~!

KONSTANTINA είπε...

geiaaaaa sou foivi!!!!!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Εύκολη συνταγή και φαίνονται τόσο νόστιμα!!
Καλό απόγευμα Κωνσταντίνα!

KONSTANTINA είπε...

Καλό απόγευμα και σε σένα Έλενα! Να είσαι καλά :)

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη