Γεια σας! τι μου κάνετε; σήμερα ήρθαν κάτι φίλοι του μεγάλου μου γιου στο σπίτι (όλοι τους σοκολατομανείς) και δεν είχα προλάβει να φτιάξω κάτι. Έτσι θυμήθηκα αυτή τη συνταγή που φτιάχνετε γρήγορα, εύκολα και με βγάζει ασπροπρόσωπη σε περιπτώσεις σαν και αυτή που δεν έχω δηλαδή τίιιιποτα μα τίποτα στο σπίτι! Λοιπόν...θα την ονομάσω συνταγή έκτακτης ανάγκης! Της αξίζει στα σίγουρα ο τίτλος!!
Θα χρειαστούμε....
80γρ σοκολάτα κουβερτούρα
500ml γάλα φρέσκο πλήρες
200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλια
2 αβγά
4 κρόκοι
130γρ ζάχαρη άχνη
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
2. Παίρνουμε ένα ταψί που να χωράει όλα τα ποτ και το γεμίζουμε με ζεστό νερό τόσο ώστε όταν βάλουμε εκεί τα πυρίμαχα ποτ το νερό να τα καλύπτει λίγο πιο πάνω από τη μέση.
3. Σε ένα μπολ κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
4. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με τη κρέμα και τη βανίλια. Τη στιγμή που πάει να πάρει βράση το ρίχνετε πάνω στη σοκολάτα και το αφήνετε 5'. Στη συνέχεια ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
5. Σε ένα μπολ βάζετε τα αβγά τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάτε πολύ καλά με το σύρμα. Ρίχνετε το μείγμα λίγο λίγο μέσα στη σοκολάτα και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
6. Γεμίζετε μικρά πυρίμαχα όπως για παράδειγμα τα ράμκιν που χρησιμοποιούμε για το σουφλέ και τα τοποθετείτε μέσα στο ταψί με το νερό. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φόρμες για κρεμ καραμελέ ή ακόμα και τα μικρά μιας χρήσης αλουμινένια φορμάκια για cupcakes που θα βρείτε πολύ εύκολα στα σ/μ.
7. Ψήνετε για 12΄.
Με αυτό τον τρόπο θα ψηθούν σε μπέν μαρί μέσα στο φούρνο όπως ψήνουμε και άλλες κρέμες φούρνου για παράδειγμα τη κρεμ μπρυλέ και τη κρεμ καραμελέ. Όταν θα σερβίρουμε τη κρέμα θα πρέπει να είναι ρευστή στη μέση.
Είναι εύκολη συνταγή με λίγα υλικά που συνήθως υπάρχουν στο σπίτι και πιστέψτε με θα αρέσει πολύ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου