Θα χρειαστούμε...
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
250ml χλιαρό νερό
150ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
λίγο αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
250ml χλιαρό νερό
150ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
λίγο αλάτι
100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 κ.γ. ρίγανη
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Ανοίγουμε μία μικρή λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά.
- Ανακατεύουμε με το χέρι μας κυκλικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το 1/2 από το ελαιόλαδο.
- Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Προσθέτουμε ζυμώνοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κεφαλοτύρι και τη ρίγανη.
- Του δίνουμε το σχήμα που μας αρέσει και το βάζουμε σε ταψί.
- Το αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.
- Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 160 βαθμούς.
6 σχόλια:
Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε! Εδω και 5 χρόνια ζυμώνω κάθε εβδομάδα. Καιρός να αλλάξω και γεύση!
Γεια σου Ευγενία! αφού ζυμώνεις τόσο συχνά θα έχεις μεγάλη εμπειρία! Έχω και μια συνταγή με καλαμποκόψωμο πολύ καλή! Φιλιά πολλά!
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή για σπιτικο ψωμάκι!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Κωνσταντίνα μου, θα πρέπει να έχει πολύ νοστιμιά αυτό το ψωμί!
Τα υλικά του μου αρέσουν θα το κάνω έστω και τη μισή δόση υλικών.
Καλό βράδυ
Ζ.
Κορίτσια μου καλημέρα! Να είμαστε καλά και να έχουμε μια καλή εβδομάδα!
Φιλιά!
αν χρησιμοποιήσω καλαμποκάλευρο είναι το ίδιο;
Δημοσίευση σχολίου