8 Οκτ 2011

Τυρόψωμο αρωματισμένο με ρίγανη

Θα χρειαστούμε...
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
250ml χλιαρό νερό
150ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
λίγο αλάτι
100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 κ.γ. ρίγανη







  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη.
  3. Ανοίγουμε μία μικρή λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά.
  4. Ανακατεύουμε με το χέρι μας κυκλικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το 1/2 από το ελαιόλαδο.
  5. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. 
  6. Προσθέτουμε ζυμώνοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κεφαλοτύρι και τη ρίγανη.
  7. Του δίνουμε το σχήμα που μας αρέσει και το βάζουμε σε ταψί.  
  8. Το αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει. 
  9. Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 160 βαθμούς.
        Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι στο ζύμωμα. Θέλουμε η ζύμη να είναι μαλακιά  αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Δεν είναι δύσκολο...! Καλή επιτυχία σε όποιον το δοκιμάσει :)

6 σχόλια:

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε! Εδω και 5 χρόνια ζυμώνω κάθε εβδομάδα. Καιρός να αλλάξω και γεύση!

KONSTANTINA είπε...

Γεια σου Ευγενία! αφού ζυμώνεις τόσο συχνά θα έχεις μεγάλη εμπειρία! Έχω και μια συνταγή με καλαμποκόψωμο πολύ καλή! Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή για σπιτικο ψωμάκι!
Φιλιά, καλή βδομάδα!

kitchenStories είπε...

Κωνσταντίνα μου, θα πρέπει να έχει πολύ νοστιμιά αυτό το ψωμί!
Τα υλικά του μου αρέσουν θα το κάνω έστω και τη μισή δόση υλικών.
Καλό βράδυ
Ζ.

KONSTANTINA είπε...

Κορίτσια μου καλημέρα! Να είμαστε καλά και να έχουμε μια καλή εβδομάδα!
Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

αν χρησιμοποιήσω καλαμποκάλευρο είναι το ίδιο;

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη