Υλικά
Γάλα πλήρες 400ml
Αλεύρι 75γρ
Παρμεζάνα 60γρ
Βούτυρο 30γρ
4 αβγά
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βράζετε το γάλα αποσύρετε από τη φωτιά και όταν κρυώσει ελαφρά ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
- Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί καλά και είναι λείο χωρίς σβόλους προσθέτετε το αλάτι το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Βάζετε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις πάρει βράση αποσύρετε από τη φωτιά και στην κρεμώδη σάλτσα που δημιουργήθηκε προσθέτετε το τυρί το βούτυρο και τους 4 κρόκους αβγών που θα έχετε χτυπήσει με 2 κ.σ. γάλα.
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
- Προσθέτετε λίγο λίγο τη μαρέγκα με προσοχή στο μείγμα με την παρμεζάνα ανακατεύοντας απαλά κάθε φορά ώστε να μην καθίσει καθόλου η μαρέγκα και χάσει τον αέρα της.
- Με το μείγμα γεμίζετε μικρά ατομικά φορμάκια ή μια μεγάλη φόρμα σουφλέ.
- Ψήνετε στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 15΄ ή 25΄ αν πρόκειται για μια μεγάλη φόρμα.
- Σερβίρετε αμέσως!
3 πράγματα για πετυχημένη μαρέγκα
-Τα ασπράδια να είναι καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου
-Μαζί με τα ασπράδια ρίξτε λίγες σταγόνες λεμονιού
-Αρχίστε να χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα και όταν αρχίσει να σχηματίζετε αφρός ανεβάστε ταχύτητα
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την παρμεζάνα με κάποιο άλλο τυρί όπως για παράδειγμα με γραβιέρα ή ακόμα και με συνδυασμό τυριών. Η συνταγή είναι Γαλλική πολύ καλή και εγγυημένη! Καλέστε λίγους φίλους βάλτε και στο ψυγείο να παγώνει ένα λευκό κρασί...μουσική...κεράκια και σας εύχομαι να περάσετε υπέροχα!
Φιλιά πολλά :)
6 σχόλια:
Πω πω!!! Δεν εχω καλύτερο!!!! Θα την φτιαξω (να πάρει!!!) και θα της δώσω να καταλάβει!!!(να παρει!)
Δεν εχω καλύτερο από την παρμεζάνα!! Θα την κρατήσω να την φτιάξω το ΣΚ!!
Εχω μια αδυναμία στα σουφλέ και αυτό ομολογώ είναι πολύ καλό.
Καλημέρα κορίτσια μου!!!!
Να το κάνετε το σουφλέ είναι πραγματικά κάλο! Φοίβη να του δώσεις να καταλάβει...δεν έχεις ανάγκη εσύ αλίμονο από μας!!!
Φιλιά πολλά σε όλες!!!
Τρελαίνομαι για το σουφλέ και τελευταία ο οργανισμός μου ζητάει τυρί, τόση λαχτάρα για τυρί δεν μου έχει ξανατύχει. Συνεπώς, Κωνσταντίνα, θα το φτιάξω το σουφλέ παρμεζάνας σύντομα, πολύ σύντομα. Φιλάκια.
Wow!!
Μου φαίνεται από τα πιο νόστιμα σουφλέ που έχω δει!
Στην παρμεζάνα έχω μιαν αδυναμία!
Με βλέπω να το φτιάχνω σύντομα!
Δημοσίευση σχολίου