11 Οκτ 2011

Shortbread! Σκωτσέζικα μπισκότα βουτύρου




















Θα χρειαστούμε
300γρ. αλεύρι
100γρ. ρυζάλευρο
150γρ. άχνη
300γρ. βούτυρο εξαιρετικής ποιότητας
μια πρέζα αλάτι

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με την άχνη και δουλεύουμε με το χέρι μας μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά. 
  3. Κοσκινίζουμε τα αλεύρια  και το αλάτι. 
  4. Ρίχνουμε τα αλεύρια σιγά σιγά στο μπολ με το βούτυρο και την άχνη και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη λεία και σφιχτή. 
  5. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 20'. 
  6. Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη όπως θα ανοίγαμε φύλλο. 
  7. Την τοποθετούμε σε ένα τσέρκι 20 εκ. με ύψος 2 εκ. 
  8. Με ένα πιρούνι τρυπάμε την ζύμη σε όλη την επιφάνεια της. 
  9. Ψήνουμε 30-35'. Μόλις βγάλουμε τη ζύμη από το φούρνο ενώ είναι ακόμα ζεστή και μαλακή κόβουμε σε μικρά τρίγωνα. 
  10. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Χρησιμοποιήστε ένα βούτυρο εξαιρετικής ποιότητας. Προσωπικά σε συνταγές βουτύρου σαν κι αυτή επιλέγω βούτυρο Νορμανδίας. Μια καλή και οικονομική λύση είναι το βούτυρο της Carrefour beurre moule de Bretagne, στη μπλε συσκευασία των 500γρ. που κοστίζει περίπου τα 3,5 ευρώ. Αν δεν έχετε τσέρκι ή τον χρόνο για να κάνετε τα μπισκότα με τον παραδοσιακό τρόπο, απλά κόψτε τα σε ράβδους ή δώστε τους στρογγυλό σχήμα για μεγαλύτερη ευκολία και τρυπήστε τα από πάνω με πιρούνι.



                                                 

Ολιστικό πρόγραμμα θεραπείας της παχυσαρκίας 

http://www.kvolonaki.gr/2015/12/blog-post14olistikoprogramaapoliasvarous.html

 

9 σχόλια:

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Φαίνονται υπέροχα!!

Αγγελικη Ν είπε...

Είναι αυτά που πωλούνται σε μεταλλικό κουτί με σκωτσέζικο καρώ?
Φαίνονται τέλεια! Μπράβο

KONSTANTINA είπε...

Γεια σου Ευγενία σ' ευχαριστώ πολύ!

Αγγελική γεια σου! ακριβώς αυτά είναι έχεις δίκιο είναι παραδοσιακή Σκωτσέζικη συνταγή!

Φιλάκια πολλά κορίτσια μου :)

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!
ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΥ!!!!!
ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΛΙ ΜΕ ΚΑΝΕΛΛΙΤΣΑ; ΧΑ ΧΑ ΧΑ! ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ Η ΕΦΗ , ΤΟ ΠΕΙΡΑΧΤΗΡΙ!!!!!!!!!!!
ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ!

KONSTANTINA είπε...

Γεια σου Έφη πειραχτήρι!!! Χάρηκα που βρεθήκαμε :) Καλό βράδυ!!

Αγγελικη Ν είπε...

Σε ευχαριστώ! Θα τα δοκιμάσω γιατί τα τυποποιημένα μας αρέσουν πολύ και, αν τα κάνουμε σπίτι, θα είναι καλύτερα!
Φιλάκια

Ανώνυμος είπε...

Hello, just wanted to tell you, I loved this post. It was helpful.
Keep on posting!

My weblog ... http://sllike.com/

Ανώνυμος είπε...

Hellooo...
Den brisko pleon to boutyro beurre moule de Bretagne sta Carrefour. Exeis na mou protineis kapoio allo??

Thanks!!! H syntagi sou einai apla teleia. Tin exw ftiaxei polles fores sto parelthon....tora praxnw gia antistoixo boutyro!!!

Euxaristw kai pali!!

KONSTANTINA VOLONAKI είπε...

Ναι έχουν σταματήσει το βούτυρο, υπάρχει ένα πολύ καλό βούτυρο το marie d' igny και θα το βρεις σίγουρα στον Θανόπουλο αλλά είναι ακριβό. Διαφορετικά πάρε κάποιο αγνό γάλακτος απο βιολογικά προϊόντα. Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι!

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη