Θα χρειαστούμε...
500 γρ. αλεύρι κίτρινο
250 γρ. νερό χλιαρό
1/2 κ.γ. αλάτι
8 γρ. μαγιά φρέσκια
λίγο ελαιόλαδο για επάλειψη
- Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ.
- Αρχίζουμε το ζύμωμα με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό με τη μαγιά.
- Όταν τελειώσει το νερό συνεχίζουμε το ζύμωμα σε μέτρια ταχύτητα για 20 λεπτά.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
- Ζυμώνουμε με τα χέρια μας για λίγο τη ζύμη να φύγει ο αέρας και δημιουργούμε ένα καρβέλι.
- Το βάζουμε σε ταψί και το σκεπάζουμε με πετσέτα.
- Το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 1 ώρα.
- Αλείφουμε το καρβέλι με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με λίγο αλεύρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
Είναι πολύ νόστιμο ψωμί. Τη διαφορά φυσικά την κάνει το κίτρινο αλεύρι. Εγώ χρησιμοποίησα κίτρινο αλεύρι Λήμνου. Να το δοκιμάσετε όταν θα έχετε χρόνο.
Εύχομαι να έχουμε μια καλή εβδομάδα χαλαρή και μακριά από προβλήματα!
7 σχόλια:
Τι ανακουφιστικό για αρχή εβδομάδας!
Με το που ανοίγω τον υπολογιστή το πρώτο που βλέπω μπροστά μου είναι ζεστό, ζυμωτό καρβέλι!
Λες και μυρίζω τον αχνό του, Κωνσταντίνα μου.
Τέλειο και καλοζυμωμένο!
Φιλί
Ζ.
Μόνο με αυτό το αλεύρι(που ανέφερες)κάνω ψωμί και είναι μακράν το καλύτερο, εγώ πλέον έχω χρόνια να μπω σε φούρνο.Γειά στα χέρια σου.
Φιλιά
Δεν υπάρχει κάτι πιο ζηλευτό από ένα καλοζυμωμένο φρέσκο καρβέλι ψωμί!
Από εδώ μυρίζει φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι?????
Νομίζω κι εγώ την διαφορά θα την κάνει το αλεύρι που χρησιμοποιείς!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Γεια σας κορίτσια μου! Τώρα μπήκα σπίτι μου από το πρωί και η κούρασή μου δεν λέγετε! Να έχουμε καλή εβδομάδα...φιλιά πολλά :)
Τέλειο το ψωμάκι! Καλή εβδομάδα Κωνσταντίνα1
Γεια σου Ντίνα μου, πολύ λαχταριστό το καρβέλι σου και πάλι! Γεια στα χέρια σου!
Φιλιά!
Δημοσίευση σχολίου