Θα χρειαστούμε
400 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
1 πράσο
2 κ.σ άνηθο
1 κ.σ. δυόσμο
1 ποτήρι νερό ( 200 ml )
1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο ( 50 ml )
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το πράσο.
- Βάζουμε το πράσο σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
- Σ' ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το νερό και δημιουργούμε ένα χυλό ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε μέσα στο χυλό το πράσο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
- Σ' ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε κουταλιές απο το χυλό.
- Τηγανίζουμε και απο τις δύο πλευρές τις πρασοτηγανίτες μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Βάζουμε τις πρασοτηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.
Εύκολη συνταγή πολύ πολύ νόστιμη!!
9 σχόλια:
Πολύ εύγευστες οι πρασοτηγανίτες!
Φιλιά πολλά!
Μα τι ωραίο μεζεδάκι!!
Φιλιά πολλά!!
Μεζεδάκι σπέσιαλ!!!
Το πράσο δίνει ιδιαίτερη γλύκα!
Καλό απόγευμα!
Τέλειεςςς!Και μ'αρέσει πολύ και το πράσο...άρα θα τις κάνω κάποια στιγμή!!Καλό απόγευμα!!
Το πράσο είναι ένα υλικό θησαυρός!!! Ωραίος μεζές
Γεια σας κορίτσια μου! Χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή! Εύχομαι να έχουμε ένα όμορφο Σ/Κ! Να χαιρόμαστε και τη νέα μας κυβέρνηση :)
Πρασομεζεδάκι σπέσιαλ!
Το πράσο έγινε λουκουμαδάκι στα χέρια σου Κωνσταντίνα μου!
Καλό, αν και κρύο (απ΄ ό,τι λένε) Σ/Κ.
Ζ.
Πολύ ωραίο μεζεδάκι! Το πράσσο μου αρέσει πολύ, θα έχουν ιδιαίτερη γλύκα οι τηγανίτες σου!
http://www.tozoumi.com/
Δημοσίευση σχολίου