11 Νοε 2011

Πρασοτηγανίτες









Θα χρειαστούμε
400 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
1 πράσο
2 κ.σ άνηθο
1 κ.σ. δυόσμο
1 ποτήρι νερό ( 200 ml )
1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο ( 50 ml )
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι




  1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το πράσο. 
  2. Βάζουμε το πράσο σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
  3. Σ' ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το νερό και δημιουργούμε ένα χυλό ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  5. Ρίχνουμε μέσα στο χυλό το πράσο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. 
  6. Σ' ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε κουταλιές απο το χυλό.
  7. Τηγανίζουμε και απο τις δύο πλευρές τις πρασοτηγανίτες μέχρι να πάρουν χρώμα. 
  8. Βάζουμε τις πρασοτηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.

Εύκολη συνταγή πολύ πολύ νόστιμη!!


Εναλλακτική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

9 σχόλια:

Σοφία Ζ. είπε...

Πολύ εύγευστες οι πρασοτηγανίτες!
Φιλιά πολλά!

Eri είπε...

Μα τι ωραίο μεζεδάκι!!
Φιλιά πολλά!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μεζεδάκι σπέσιαλ!!!
Το πράσο δίνει ιδιαίτερη γλύκα!
Καλό απόγευμα!

eleni είπε...

Τέλειεςςς!Και μ'αρέσει πολύ και το πράσο...άρα θα τις κάνω κάποια στιγμή!!Καλό απόγευμα!!

manousina είπε...

Το πράσο είναι ένα υλικό θησαυρός!!! Ωραίος μεζές

Konstantina είπε...

Γεια σας κορίτσια μου! Χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή! Εύχομαι να έχουμε ένα όμορφο Σ/Κ! Να χαιρόμαστε και τη νέα μας κυβέρνηση :)

Kitchen Stories είπε...

Πρασομεζεδάκι σπέσιαλ!
Το πράσο έγινε λουκουμαδάκι στα χέρια σου Κωνσταντίνα μου!

Καλό, αν και κρύο (απ΄ ό,τι λένε) Σ/Κ.
Ζ.

mia maria είπε...

Πολύ ωραίο μεζεδάκι! Το πράσσο μου αρέσει πολύ, θα έχουν ιδιαίτερη γλύκα οι τηγανίτες σου!

Ανώνυμος είπε...

http://www.tozoumi.com/

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη