22 Απρ 2014

Μπισκότα βρώμης με κράνμπερι

Θα χρειαστούμε
  • 110 γραμμάρια καρύδια ή πεκάν ψιλοκομμένα 
  • 170 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 210 γραμμάρια καφέ ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας ή 4 βανιλίνη
  • 105 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 260 γραμμάρια βρώμη σε νιφάδες
  • 1 φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερυ ή 1 φλιτζάνι κομματάκια μαύρης σοκολάτας 

Περίπου 20 - 24 μεγάλα μπισκότα

 
1. Προθερμάνετε το φούρνο σε 180 βαθμούς
2. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μία ομοιογενής κρέμα (περίπου 2-3 λεπτά)
3. Προσθέστε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε λίγο
4. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλέυρι, τη βανίλια, το αλάτι, τη σόδα και την κανέλα
5. Προσθέστε το μείγμα αλευριού στο μείγμα με το βούτυρο και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν
6. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα καρύδια τη βρώμη και τα αποξηραμένα cranberries ή τα κομματάκια σοκολάτας
7. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε μία κουταλιά της σούπας για κάθε μπισκότο με μικρή απόσταση μεταξύ τους
8. Ψήστε τα μπισκότα για περίπου 12 - 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς γύρω από τις άκρες, αλλά να μαλακά και λίγο υγρά στα κέντρο
9. Βγάλτε τα από το φούρνο και τοποθετήστε τα σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη