Υλικά για τη ζύμη
100gr ζάχαρη
200gr βούτυρο αγελάδος(σε θερμοκρασία δωματίου)
300gr αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 αβγό
λίγο αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
350gr κουβερτούρα 55%
500gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 μεγάλη μπανάνα
Ζύμη
Καλή επιτυχία!
100gr ζάχαρη
200gr βούτυρο αγελάδος(σε θερμοκρασία δωματίου)
300gr αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 αβγό
λίγο αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
350gr κουβερτούρα 55%
500gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 μεγάλη μπανάνα
Ζύμη
- Σε ένα μπολ τρίβουμε με τα χέρια μας το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το αβγό και πλάθουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια.
- Την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Ανοίγουμε μία λεπτή ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε φόρμα για τάρτες 20cm.
- Τοποθετούμε πάνω μεμβράνη που να αντέχει στο φούρνο και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με ρύζι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.Αφαιρούμε τη ζελατίνη με το ρύζι κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15 λεπτά.
- Σε ένα μπολ κόβουμε σε κομματάκια τη κουβερτούρα.
- Τοποθετούμε τη κρέμα σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράσει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.
- Αφήνουμε για ένα λεπτό και μετά ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί καλά.
- Ξεφορμάρουμε προσεκτικά την κρύα τάρτα στρώνουμε πάνω της τη μπανάνα σε κομματάκια και ρίχνουμε από πάνω τη γκανάζ σοκολάτας να πάει παντού.
- Τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου