30 Μαρ 2010

MILK CHOCOLATE TRUFFLE


Υλικά
300γρ σοκολάτα κουβερτούρα 50-55%
130ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
20ml σκούρο ρούμι
Κακάο σε σκόνη για το πασπάλισμα(καθαρό,χωρίς ζάχαρη)

Εκτέλεση
  1. Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Σε ένα μπολ κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια. 
  3. Μόλις η κρέμα αρχίσει να βράζει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.
  4. Προσθέτουμε το ρούμι.
  5. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.
  6. Αν έχει ακόμα κομματάκια σοκολάτας, βάζετε το μπολ σε μπεν μαρι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει τελείως.
  7. Βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά, για να σφίξει.
  8. Σχηματίζετε με το μείγμα μικρές μπαλίτσες και τις αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.
  9. Βάζετε το κακάο σε ένα μπολ και ρίχνετε μία-μία τις μπαλίτσες μέσα ανακατεύοντας απαλά με ένα πιρούνι. 
  10. Διατηρούνται  στο ψυγείο για 4-5 ημέρες. Προσοχή η κουβερτούρα να είναι καλής ποιότητας!
Η επιτυχία θα είναι σίγουρη!!



3 σχόλια:

umaki είπε...

yiami yiami ΤΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ!!!

stavroula m είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stavroula m είπε...

Κωνσταντίνα νοστιμότατες και λαχταριστές οι συνταγές σου. Μόνο που βλέπω τις φωτό, αισθάνομαι οτι τα κιλά μου πολλαπλασιαζονται...Εύχομαι να εφευρίσκεις νέες και πρωτότυπες συνταγές. Καλή Ανάσταση!!!!!!!!!!!!!!!

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη