Υλικά
250ml γάλα
30γρ ανάλατο βούτυρο
225γρ ζάχαρη
125γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κλωναράκι βανίλιας ή 3 βανίλιες σε σκόνη
1 αβγό
2 κρόκοι
15ml ρούμι
Εκτέλεση
Ξεκινήστε την προετοιμασία 1 μέρα πριν. Σε μία κατσαρόλα ανακατέψτε καλά το γάλα,τη βανίλια και το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια,μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να φτάσει το μείγμα σε θερμοκρασία βρασμού. Σ' ένα μπολ βάζουμε τ' αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με σύρμα. Ενσωματώνουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα απαλά και ρίχνουμε το ρούμι. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήνουμε τις Cannelés μέσα σε φόρμες για περίπου μία ώρα μέχρι να πάρουν βαθύ καστανό χρώμα. Επειδή μπορεί να μην βρείτε τις φόρμες σε σχήμα Cannelés, χρησιμοποιήστε τις φόρμες για κρεμ καραμελέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου