7 Απρ 2010

Charlotte au chocolat ή...Σαρλότ σοκολάτας

 









Υλικά για τη γκανάζ
20-22 σαβουαγιάρ
450γρ κουβερτούρα 50-55%
350γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά(χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού)

Για το σορόπι
200ml νερό
200ml ζάχαρη
30ml ρούμι μάυρο




Εκτέλεση
  1. Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και στο τέλος ρίχνουμε το ρούμι.Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
  2. Σε ένα μπολ κόβουμε σε κομματάκια τη σοκολάτα. Βάζουμε τη κρέμα σε μία κατσαρόλα για να βράσει.
  3. Παράλληλα χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε μορφή γιαουρτιού.
  4. Μόλις η κρέμα αρχίσει να βράζει τη ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.Την αφήνουμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια την ανακατεύουμε απαλά για να λιώσει καλά η σοκολάτα.
  5. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί ρίχνουμε τη χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε απαλά.Αν δεν έχουμε φόρμα για σαρλότ θα χρησιμοποιήσουμε μία μικρή κατσαρόλα με πάτο 18εκ.
  6. Παίρνουμε ένα-ένα τα σαβουαγιάρ, τα βουτάμε στο σιρόπι και τα τοποθετούμε όρθια στη φόρμα.
  7. Όταν γεμίσουμε όλη την φόρμα ρίχνουμε το μισό μείγμα της γκανάζ μέσα.Τοποθετούμε από πάνω σοβουαγιάρ και ρίχνουμε την υπόλοιπη γκανάζ.
  8. Βάζουμε τη φόρμα για μισή ώρα  στην κατάψυξή.
  9. Ξεφορμάρουμε τη σαρλότ βουτώντας τη για μερικά δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και τη βάζουμε για μία νύχτα στο ψυγείο.
  10. Όταν τη σερβίρουμε σε πιατέλα την πασπαλίζουμε με άχνη και σκόνη κακάο.
Είναι λίγο μπελαλίδικη, αλλά αξίζει τον κόπο. Είναι ένα γλυκό όχι μόνο νόστιμο αλλά και εντυπωσιακό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη