Υλικά για τη γκανάζ
20-22 σαβουαγιάρ
450γρ κουβερτούρα 50-55%
350γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά(χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού)
Για το σορόπι
200ml νερό
200ml ζάχαρη
30ml ρούμι μάυρο
Εκτέλεση
- Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και στο τέλος ρίχνουμε το ρούμι.Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ κόβουμε σε κομματάκια τη σοκολάτα. Βάζουμε τη κρέμα σε μία κατσαρόλα για να βράσει.
- Παράλληλα χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε μορφή γιαουρτιού.
- Μόλις η κρέμα αρχίσει να βράζει τη ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.Την αφήνουμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια την ανακατεύουμε απαλά για να λιώσει καλά η σοκολάτα.
- Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί ρίχνουμε τη χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε απαλά.Αν δεν έχουμε φόρμα για σαρλότ θα χρησιμοποιήσουμε μία μικρή κατσαρόλα με πάτο 18εκ.
- Παίρνουμε ένα-ένα τα σαβουαγιάρ, τα βουτάμε στο σιρόπι και τα τοποθετούμε όρθια στη φόρμα.
- Όταν γεμίσουμε όλη την φόρμα ρίχνουμε το μισό μείγμα της γκανάζ μέσα.Τοποθετούμε από πάνω σοβουαγιάρ και ρίχνουμε την υπόλοιπη γκανάζ.
- Βάζουμε τη φόρμα για μισή ώρα στην κατάψυξή.
- Ξεφορμάρουμε τη σαρλότ βουτώντας τη για μερικά δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και τη βάζουμε για μία νύχτα στο ψυγείο.
- Όταν τη σερβίρουμε σε πιατέλα την πασπαλίζουμε με άχνη και σκόνη κακάο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου