31 Ιαν 2011

Τυροπιτάκια με γιαούρτι και άνηθο...Small cheese pies with yogurt and dill


Υλικά για τη ζύμη
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρ βούτυρο
200γρ γιαούρτι ή creme fraiche
1 αβγό
αλάτι 1κ.γ
ζάχαρη 1κ.γ
πιπέρι λευκό
μοσχοκάρυδο 

Υλικά για τη γέμιση
250γρ ανθότυρο
200γρ φέτα
1 αβγό
2κ.σ άνηθο



Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τρίβουμε με τα χέρια μας το αλεύρι με το βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κομματάκια,τη ζάχαρη,το αλάτι,το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε τη γιαούρτι ή τη  creme fraiche και το αβγό.Πλάθουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά μαζί με το αβγό και τον άνηθο.Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε σε ατομικά κομμάτια σε σχήμα που μας αρέσει. Βάζουμε λίγη από τη γέμιση και κλείνουμε το φύλλο πολύ καλά.Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο αβγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25' περίπου. 

Ingredients Dough:
500gr all purpose flour
250g butter
200g yogurt (or creme fraiche)
1 egg
1 teaspoon salt
1 teaspoon sugar
white pepper
nutmeg
Filling:
250g ricotta cheese
200g feta cheese
1 egg
2 spoonfulls dill

Preparation Method:
In a bowl, mix with your hands flour, cold crumbled butter, sugar, salt, pepper and nutmeg. Add yogurt and one egg, beaten. Shape the dough soft but not sticky. Place it in a plastic wrap and refrigerate for half an hour. Mix cheese, one egg and the dill in a bowl. Roll out the dough, then cut into small round shapes. Drop a spoonfull of the cheese mixture in the centre and fold over to make a half circle and seal gently. Brush on top with beaten egg and cook in a preheaten oven at 180 C for about 25 minutes.



6 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τα αγαπημένα all time classic τυροπιτάκια, τα νοστιμότερα!!
Καλό βράδυ!

KONSTANTINA είπε...

Kalo vradu ki apo mena!!
Perimenw dikes sou suntages...

Katerina είπε...

Kαλό μήνα,
χαρούμενο και δημιουργικό :)

KONSTANTINA είπε...

Kαλό μήνα,κι απο μένα:))

ROSITA VARGAS είπε...

Las Empanadas se ven muy ricas,deben ser tradicionales de tu pais,me gustaría saber de qué es el relleno, tu traductor no funciona,me encantaria probarla,abrazos.

KONSTANTINA είπε...

Hello Rosita!It is a traditional cheese pie with greek feta cheese,ricotta cheese and dill.If you can't find feta cheese you can replace it with any other goat milk cheese :))kisses

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη