19 Μαρ 2011

Macaron rose...σε 8 βήματα!

Μετά από καιρό αποφάσισα επιτέλους ν' αφήσω στην άκρη την κούραση και την  τεμπελιά για να φτιάξω ένα από τ' αγαπημένα μου γλυκά.Ναι...δεν ντρέπομαι να το πω είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που σχηματίζουν ουρές στο ζαχαροπλαστείο του Pierre Herme στο Παρίσι για ν' απολάυσω αυτή την τόση δα μπουκίτσα!!
Δεν θα σας πω ότι είναι το πιο εύκολο γλυκό που έχετε φτιάξει αλλά αν σας αρέσουν αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσετε.Προσέξτε τα βήματα που ακολουθούν και έχετε μεγάλες πιθανότητες να δοκιμάσετε μία αυθεντική Γαλλική συνταγή για macaron.

Υλικά
200gr αμύγδαλα αποφλοιωμένα σε σκόνη + 200gr άχνη
200gr ζάχαρη κρυσταλλική και 50ml νερό(για το σιρόπι)
75gr ασπράδι αβγού για τη μαρέγκα
75gr ασπράδι αβγού για το μείγμα άχνης + σκόνης αμύγδάλου
5-6 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής




Για τη γκανάζ 
200gr σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
100gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Λίγο απόσταγμα τριαντάφυλλου

Σε 8 απλά βήματα μπορείτε να φτιάξετε εύκολα σπιτικά μακαρόν!
1.Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2.Αλέθουμε τα αμύγδαλα με την άχνη
3.Κοσκινίστε τα αλεσμένα αμύγδαλα και ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να είναι λείο.
4.Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα προσθέτοντας σταδιακά το σιρόπι(το σιρόπι είναι έτοιμο όταν φτάσει τους 118 βαθμούς)Μόλις τελειώσει το σιρόπι προσθέτουμε το χρώμα και χτυπάμε 2-3 λεπτά ακόμη.
5.Ανακατέψτε το μείγμα της ζάχαρης / αμύγδαλα με τα ασπράδια των αυγών με σπάτουλα.
6.Προσθέτουμε στο μείγμα τη μαρέγκα λίγη-λίγη και απαλά για να κρατήσει τον αέρα.
7.Με τη βοήθεια ενός κορνέ τοποθετήστε τα αμυγδαλωτά σε δίσκο  με λαδόκολλα,5 εκατοστά σε διάμετρο και με καλά διαστήματα μεταξύ τους.
8.Ψήνουμε για 10. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 100 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5΄.





Για τη γκανάζ ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι το σημείο βρασμού,τη ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα και ομογενοποιούμε καλά.Προσθέτουμε το άρωμα και βάζουμε τη γκανάζ στο ψυγείο για 20' περίπου.Με τη βοήθεια ενός κορνέ βάζουμε μικρή ποσότητα σε ένα μακαρόν και κλείνουμε με το άλλο.Προσοχή να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας απόσταγμα! 
Χρησιμοποιήστε τη συνταγή σαν βάση για να κάνετε μακαρόν και σε άλλες γεύσεις.
Καλή επιτυχία!!!

*Το σιρόπι είναι πολύ βασικό για την επιτυχία των μακαρόν και γι' αυτό θα χρειαστείτε ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.Αν δεν έχετε μην μπείτε στη διαδικασία να ξεκινήσετε τα μακαρόν γιατί θα κουραστείτε χωρίς αποτέλεσμα.
https://www.facebook.com/volonaki

9 σχόλια:

Tante Kiki είπε...

Καταπληκτικά τα μακαρόν σου!!! Τέλεια, αύριο σκέφτομαι να τα δοκιμάσω γιατί η αλήθεια είναι ότι κι εγώ μπαίνω στην ουρά γι αυτά τα μικρά γλυκά θαύματα!!!
Καλή Κυριακή!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Υπέροχα!
Με βάζεις σε μεγάλο πειρασμο να τα δοκιμάσω!!
Καλό μεσημέρι!

Konstantina είπε...

Να τα δοκιμάσετε κορίτσια κι εγώ είμαι εδώ να σας βοηθήσω αν μπορώ.Καλή επιτυχία!!

Ειρήνη είπε...

mm fainontai epaggelmatika!poso t azhlepsa, tha ta kanw molis eykairisw!

KONSTANTINA είπε...

Γεια σου Ειρήνη!Να τα κάνεις και καλή επιτυχία:)

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΛΑΣΗ!!!!!!!!!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ!
ΦΙΛΙΑ Χ 2
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

donkey and the carrot είπε...

Ayta einai macarons!!!!!!!!

Konstantina είπε...

Seuxaristw foivi!Ela na ta kanoume mazi mia mera!!!!

Ανώνυμος είπε...

Awesome post.

my blog how to get your girlfriend back

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη