10 Μαΐ 2011

Quiche Lorraine....Κις Λορέν το Γαλλικό





Υλικά
για τη ζύμη
300 γρ.αλεύρι
200 γρ.βούτυρο παγωμένο
1/4 κ.γ. αλάτι
1 αβγό
1 κ.σ. γάλα




Για τη γέμιση
50 γρ. μπέικον καπνιστό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
150 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. γάλα
3 αβγά




  1. Σε ένα μπολ τρίβουμε με τα χέρια μας το αλεύρι με το βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κομματάκια, τη ζάχαρη και το αλάτι. 
  2. Όταν το μείγμα τριφτεί καλά προσθέτουμε  το αβγό, το γάλα και πλάθουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια. 
  3. Την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Ανοίγουμε μία λεπτή ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. 
  4. Τοποθετούμε τη ζύμη σε φόρμα για τάρτες ή τσέρκι 20cm.
  5. Τρυπάμε μ' ένα πιρούνι την επιφάνεια της. 
  6. Τοποθετούμε πάνω μεμβράνη (η καλής ποιότητας μεμβράνη δεν καίγεται στους 180 βαθμούς) και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με ρύζι.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς. 
  8. Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι μαραίνουμε το κρεμμύδι με το μπέικον. 
  9. Τοποθετούμε τα υλικά στη τάρτα και από πάνω ρίχνουμε το τυρί τριμμένο. 
  10. Χτυπάμε ελαφρά την κρέμα με το γάλα και τ' αβγά και τα προσθέτουμε στη τάρτα. 
  11. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1/2 ώρα περίπου μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα η επιφάνεια της τάρτας. 
  12. Αφήνουμε για λίγο το κις  να κρυώσει πριν το κόψουμε.
Η συνταγή είναι Γαλλική και πολύ...πολύ αγαπημένη!!


https://www.facebook.com/volonaki
https://www.facebook.com/volonaki

6 σχόλια:

Mary Bergfeld είπε...

This rally looks delicious. I'm a first time visitor to your blog and just wanted you to know I've been browsing through your earlier posts. I really love the food and recipes you share with your readers and I'll definitely be back. I hope you have a great day. Blessings...Mary

gwgw είπε...

Εχεις ενα πεντανοστιμο μπλογκ κωνσταντινα...μπραβο σου!!!
Καλως σε βρηκα και ευχομαι να τα λεμε συχνα!!!

Konstantina είπε...

Hello Mary! I love people who love cooking!!! Τhank you for visiting my bloghome! If you want to translate for you any recipe please let me know. Kisses...Dina

Konstantina είπε...

Γειά σου Γωγούλα!!! Κι εγώ χάρηκα πολύ που βρεθήκαμε!! Να τα λέμε : )

BlackRose είπε...

Καλως βρεθηκαμε...ολες οι συνταγες σου ειναι μικρες "αμαρτιες"...εχω μπει στον πειρασμο να φτιαξω το Κις Λορεν...αμμεσα!!

Konstantina είπε...

Κι εγώ χάρηκα που σε βρήκα Να το κάνεις το κις στο συνιστώ ανεπιφύλακτα...πέρασα και από το μπλοκγοσπιτάκι σας : )

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη