10 Ιουν 2011

Σπιτική λεμονάδα


Πάμε να τη φτιάξουμε....
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό (για το σιρόπι)
1 κούπα χυμό λεμονιού
3 - 4 φλιτζάνια κρύο νερό (για την αραίωση) 

Φλούδα από μισό λεμόνι.

Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη φλούδα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει ο χυμός.
Αφήνουμε το χυμό να κρυώσει και μετά αφαιρούμε τη φλούδα. Βάζουμε σε μία κανάτα το χυμό και προσθέτουμε 3-4 φλιτζάνια κρύο νερό ανάλογα με το πόσο θέλουμε να αραιώσουμε τη λεμονάδα.Βάζουμε την κανάτα στο ψυγείο 30 με 40 λεπτά. Αν η λεμονάδα είναι λίγο γλυκιά για το γούστο σας, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε με πάγο και φέτες από λεμόνι.

2 σχόλια:

θειος βαγγέλης είπε...

Καλη η συνταγη ειδικα αν βαλουμε και 1/3 βότκα!

Konstantina είπε...

Χα..χα!!! Πρόσεχε μη σου πέσει κατά λάθος καμιά σταγόνα στο μπιμπερό!!!

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη