Πάμε να τη φτιάξουμε....
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό (για το σιρόπι)
1 κούπα χυμό λεμονιού
3 - 4 φλιτζάνια κρύο νερό (για την αραίωση)
Φλούδα από μισό λεμόνι.
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη φλούδα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει ο χυμός.
Αφήνουμε το χυμό να κρυώσει και μετά αφαιρούμε τη φλούδα. Βάζουμε σε μία κανάτα το χυμό και προσθέτουμε 3-4 φλιτζάνια κρύο νερό ανάλογα με το πόσο θέλουμε να αραιώσουμε τη λεμονάδα.Βάζουμε την κανάτα στο ψυγείο 30 με 40 λεπτά. Αν η λεμονάδα είναι λίγο γλυκιά για το γούστο σας, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε με πάγο και φέτες από λεμόνι.
2 σχόλια:
Καλη η συνταγη ειδικα αν βαλουμε και 1/3 βότκα!
Χα..χα!!! Πρόσεχε μη σου πέσει κατά λάθος καμιά σταγόνα στο μπιμπερό!!!
Δημοσίευση σχολίου