7 Ιουν 2011

Sorbet chocolat

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για σορμπέ σοκολάτα!!
Θα χρειαστούμε...
200gr σοκολάτα κουβερτούρα 55%
80gr κακάο καθαρό χωρίς ζάχαρη

Νερό 500 ml 
120gr ζάχαρη

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε σιρόπι για 3΄.
Σ' ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και ρίχνουμε πάνω το σιρόπι όπως είναι ζεστό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.
Προσθέτουμε το κακάο και ομογενοποιούμε.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε σε παγωτομηχανή.
Αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και κάθε 2 ώρες το χτυπάμε στο μπλέντερ. Αυτή τη διαδικασία θα την κάνουμε 3 - 4 φορές μέχρι το μείγμα
ν' αποκτήσει την απαλή υφή του σορμπέ. 
 




3 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Εβλεπα τις προάλλες σε ένα βιβλιαράκι με συνταγές παγωτων ένα παρόμοιο σορμπέ και είχα ξεσηκωθεί να το φτιάξω!
Τι λαχταριστό που φαίνεται!!!

Ανώνυμος είπε...

Για όποιον πέσει πάνω στη συνταγή, την έφτιαξα και είναι άψογη, τέλεια υφή, δεν μου έκανε κρυσταλλάκια και το ανακάτεψα μόνο μια φορά,ίσως αν το ανακάτευα περισσότερες η κρέμα να ήταν λιγότερο συμπαγής. ευχαριστώ dina!

Konstantina είπε...

Χαίρομαι πραγματικά που σου άρεσε η συνταγή μου! Σου εύχομαι καλό καλοκαίρι :-)

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη