2 Ιουλ 2011

Κρέμα Καταλάνα με φράουλες

   

  Γάλα 1/2 λίτρο
  1 ξυλάκι κανέλας 
  1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού 
  4 κρόκους αυγών
  1 κουταλιά της σούπας corn flour
  60 γρ. ζάχαρη

  50 ml γάλα
  40 γρ. μαύρη ζάχαρη
  150 γρ. φράουλες



Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού. Μόλις αρχίσει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε την κανέλα. Ανακατεύουμε σε ένα μπόλ τους κρόκους με τη λευκή ζάχαρη. Προσθέστε το κορν φλάουρ, ρίξτε τα 50 ml γάλα και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Χωρίζουμε τις φράουλες σε 4 ατομικά πυρίμαχα μπολ και γεμίζουμε με την κρέμα. Λίγο πριν τα σερβίρουμε τα πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και τα βάζουμε στο φούρνο σε πολύ δυνατό γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη. Προσοχή να μη σας αρπάξει. Η ζάχαρη καίγεται πολύ εύκολα. Να είστε κοντά στο φούρνο και να παρακολουθείται το γλυκό.



2 σχόλια:

Fresh Garden είπε...

Υπέροχα!
Ευχάριστο και νόστιμο!

ελευθερία είπε...

Πολύ καλή η συνταγή σου. Έτσιμου ΄ρχεται να πάω τώρα να τη φτιάξω.

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη