Για τη σος θα χρειαστούμε
4 μήλα
3 / 4 κούπας νερό
1 / 4 κούπας καστανή ζάχαρη
1 / 2 κ.γ. κανέλα
1 / 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια. Προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη κανέλα και το ξύσμα. Καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι τα μήλα είναι μαλακά. Αφήστε να κρυώσει. Έπειτα με ένα πιρούνι ή με το πρες πουρέ πατάμε τα μήλα τόσο όσο να μας αρέσει η υφή της σος. Προσωπικά μου αρέσει να βρίσκω μικρά κομματάκια μήλου. Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή. Μπορείτε να τη φυλάξτε σε βαζάκια για να έχετε όλα το χρόνο. Είναι υπέροχη για να συνοδεύσουμε ψωμιά, κέικ αλλά και αλμυρές συνταγές! Γίνεται πολύ ωραία γέμιση για γρήγορα μηλοπιτάκια!!! Δοκιμάστε τη! Θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι....
2 σχόλια:
Φυσικά και θα τη δοκιμάσω. Ο, τι συντηρείται για μεγάλο διάστημα μου αρέσει γιατί είναι πρακτικό!!! Θα σου πω τα αποτελέσματά μου!
Καλημέρα Ευγενία!!!
περιμένω...περιμένω...να μου πεις!
Φιλιά :)
Δημοσίευση σχολίου