Θα χρειαστούμε
330 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. αμύγδαλο σκόν
125 γρ. αλεύρι
5 γρ. μαγιά σκόνη
335 γρ. ασπράδια αυγών
1κ.γ. βανίλια υγρή
180 γρ. βούτυρο 1 φόρμα με μικρές ατομικές θήκες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη και το αλεύρι μαζί. Προσθέτουμε το αμύγδαλο, τη μαγιά, τα ασπράδια και ανακατεύουμε καλά. Καίμε το βούτυρο (beurre noisette) το σουρώνουμε και το ρίχνουμε όπως είναι ζεστό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν καλά. Γεμίζουμε μια φόρμα με ατομικές θήκες σε οποιοδήποτε σχήμα. Ψήνουμε 30' περίπου μέχρι να πάρουν όμορφο σκούρο χρώμα τα γλυκά. Εύκολο και γρήγορο γλυκό που αγαπούν πολύ οι Γάλλοι και το συνηθίζουν στην καθημερινότητά τους με το τσάι και τον καφέ.
330 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. αμύγδαλο σκόν
125 γρ. αλεύρι
5 γρ. μαγιά σκόνη
335 γρ. ασπράδια αυγών
1κ.γ. βανίλια υγρή
180 γρ. βούτυρο 1 φόρμα με μικρές ατομικές θήκες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη και το αλεύρι μαζί. Προσθέτουμε το αμύγδαλο, τη μαγιά, τα ασπράδια και ανακατεύουμε καλά. Καίμε το βούτυρο (beurre noisette) το σουρώνουμε και το ρίχνουμε όπως είναι ζεστό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν καλά. Γεμίζουμε μια φόρμα με ατομικές θήκες σε οποιοδήποτε σχήμα. Ψήνουμε 30' περίπου μέχρι να πάρουν όμορφο σκούρο χρώμα τα γλυκά. Εύκολο και γρήγορο γλυκό που αγαπούν πολύ οι Γάλλοι και το συνηθίζουν στην καθημερινότητά τους με το τσάι και τον καφέ.
4 σχόλια:
ox!!! Mprabo Konstantina!!!!! Ti teleia sintagi~!
geiaaaaa sou foivi!!!!!!!
Εύκολη συνταγή και φαίνονται τόσο νόστιμα!!
Καλό απόγευμα Κωνσταντίνα!
Καλό απόγευμα και σε σένα Έλενα! Να είσαι καλά :)
Δημοσίευση σχολίου