29 Οκτ 2011

Apple strudel.... στρούντελ μήλου



Υλικά
4 μήλα
80γρ βούτυρο
100γρ. ζάχαρη μαύρη
50γρ. κουκουνάρι (2 κ.σ.)
50γρ. σταφίδες (2 κ.σ.)
ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι
χυμό απο 1/2 πορτοκάλι
1 σφινάκι Grand Marnier
10 φύλλα κρούστας
30γρ. βούτυρο λιωμένο για επάλειψη
50γρ. ζάχαρη για πασπάλισμα



Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια. 
  2. Βάζουμε τις σταφίδες μέσα στο Grand Marnier. 
  3. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε το βούτυρο με το κουκουνάρι. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε τα μήλα και τη μαύρη ζάχαρη. 
  4. Όταν η ζάχαρη λιώσει καλά προσθέτουμε τις σταφίδες με το Grand Marnier το ξύσμα και το χυμό από πορτοκάλι. 
  5. Αφήνουμε στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά ανακατεύοντας λιγάκι. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
  7. Απλώνουμε στον πάγκο πρώτα ένα φύλλο κρούστας το αλείφουμε καλά με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Βάζουμε από πάνω το επόμενο φύλλο και συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. 
  8. Στη μέση του φύλλου οριζόντια απλώνουμε το μείγμα με τα μήλα. 
  9. Τυλίγουμε σε ρολό πάρα πολύ σφιχτά και βάζουμε τις άκρες προς τα μέσα.
  10. Αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. 
  11. Ψήνουμε στους 150 για περίπου 40'.




Το μυστικό στα strudel είναι το σωστό ψήσιμο. Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για πολλή ώρα έτσι ώστε να ψηθούν όλα τα φύλλα πολύ καλά όπως κάνουμε και στον μπακλαβά. Το σίγουρο είναι ότι το σπίτι θα μυρίσει υπέροχα και μόνο γι' αυτό αξίζει να το δοκιμάσετε.
Καλή επιτυχία!


Ολιστικό πρόγραμμα θεραπείας της παχυσαρκίας 

http://www.kvolonaki.gr/2015/12/blog-post14olistikoprogramaapoliasvarous.html

 


6 σχόλια:

manousina είπε...

Λατρεύω τα μηλογλυκά!!!!!

Kitchen Stories είπε...

Κωνσταντίνα η ιδέα να ζαχαρώνεις τα φύλλα ενδιάμεσα είναι για να γίνουν τραγανά ή μόνο για τη νοστιμιά;

Το στρούντελ είναι η πιο νόστιμη εκδοχή μηλοκατασκευών.
Υπέροχο!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Σκάρωσες υπέροχη μηλονοστιμιά, είμαι σίγουρη το σπίτι θα μοσχομύρισε!
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!

Konstantina είπε...

Γεια σας κορίτσια μου!

Ζαμπία μου καραμελώνει η ζάχαρη και γίνονται και πιο τραγανά και πιο νόστιμα! Μπορείς να το κάνεις αυτό και σε άλλες συνταγές με λεπτά φύλλα που έχουν πολλές στρώσεις. Η συνταγή πάντως είναι παλιά από τα τεφτέρια του παππού μου :) Οι περισσότερες συνταγές έχουν κανέλα αυτή μου αρέσει γιατί είναι λίγο διαφορετική.

Φιλάκια πολλά και καλό μας βράδυ !!

Θεανώ είπε...

Κωνσταντίνα πάντα ήθελα να δοκιμάσω αυτή την συνταγή. Φιλάκια. Καλή Κυριακή

Konstantina είπε...

Καλημέρα Θεανώ μου να έχουμε μια όμορφη Κυριακή!

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη