Θα χρειαστούμε...
2 Κυδώνια
250ml νερό
100γρ. ζάχαρη μαύρη
1 κλωναράκι βανίλια
2κ.σ. ρούμι μαύρο
Για την κρέμα...
200γρ. μασκαρπόνε
1κ.σ. λεμόνι
150γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2κ.σ άχνη ζάχαρη
60ml από το σιρόπι
Κυδώνια....
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα πυρέξ βάζουμε το νερό τη ζάχαρη, το ρούμι και τη βανίλια κομμένη κάθετα στα δύο.
- Πλένουμε καλά τα κυδώνια, τα κόβουμε στη μέση και τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια.
- Τα βάζουμε στο πυρέξ με το μέρος της φλούδας προς τα πάνω.
- Ψήνουμε για περίπου 1 1/2 ώρα.
- Όταν τα κυδώνια ψηθούν τα βγάζουμε από το πυρέξ και σουρώνουμε το σιρόπι το οποίο κρατάμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
- Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα την κρέμα με την άχνη κοσκινισμένη. Θέλουμε μία σαντιγί όχι πολύ σφιχτή. Προσοχή η κρέμα πρέπει να είναι παγωμένη όπως κάθε φορά που χτυπάμε σαντιγί.
- Βάζουμε τη σαντιγί για λίγο στο ψυγείο.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το μασκαρπόνε με το λεμόνι και τα 60ml από το σιρόπι που έχει κρυώσει. Τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για ένα λεπτό.
- Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα με το μασκαρπόνε ανακατεύοντας απαλά με τη βοήθεια μίας σπάτουλας. Βάζουμε τη κρέμα στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
5 σχόλια:
Τα περίμενα πώς και πώς τα κυδώνια στην αγορά! Είδα ότι ξεπρόβαλαν. Ωρα να εκτελέσω και τη συνταγή σου!!
Πολύ έξυπνη και νοστιμότατη χρήση των κυδωνιών. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Καλημέρα Σοφία, Ευγενία! Να έχουμε μια όμορφη εβδομάδα :)
Με γλυκιά νοστιμιά ξεκίνησες την εβδομάδα!
Υπέροχα τα κυδώνια σου!
Φιλιά!
For latest news you have to go to see the web and on web I found
this site as a finest web site for most up-to-date updates.
my weblog :: how to get your girlfriend back
Δημοσίευση σχολίου