Καλημέρα!
Αφήνω προς το παρόν στην άκρη τις συνταγές με τα σου για να σας δώσω μία συνταγή με μανιτάρια!
Θα χρειαστούμε...
1 φύλλο σφολιάτας
1 αβγό
50 γρ. βούτυρο
300-400 γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα
1 μέτριο κρεμμύδι
θυμάρι φρέσκο
μαϊντανό φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
2. Μόλις το κρεμμύδι μαλακώσει ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες.
3. Προσθέτουμε το θυμάρι, το μαϊντανό, το αλάτι , το πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
4. Αφήνουμε τα μανιτάρια στην άκρη να κρυώσουν.
5. Κόβουμε τη σφολιάτα σε κύκλο περίπου 20 εκ. και την τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
6. Κόβουμε άλλο ένα κύκλο 1,5 - 2 εκ. μέσα από την άκρη περιμετρικά ώστε να δημιουργήσουμε ένα στεφάνι και ένα κύκλο σφολιάτας μέσα σε αυτό.
5. Τρυπάμε τον κύκλο της σφολιάτας με ένα πιρούνι και αλείφουμε με αβγό το στεφάνι γύρω από αυτόν.
6. Βάζουμε τα μανιτάρια μέσα στον κύκλο της σφολιάτας αφήνοντας το στεφάνι γύρω του καθαρό.
7. Πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με την παρμεζάνα.
8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20'.
Να έχετε ένα όμορφο Σαββατόβραδο και καλή όρεξη σε όποιον τη δοκιμάσει!
8 σχόλια:
Ωραία και εύκολξ Κωνσταντίνα. Και όχι πολύ βαριά με μπέικον κλπ.
Λατρεμένα μανιτάρια!
Παρα πολύ ωραία μανιταρόταρτα Ντίνα μου!
Γεια σας κορίτσια μου!! Να την κάνετε είναι εύκολη! Καλό σ/κ να έχουμε :)
Ωραία και τα σου, αλλά και τα μανιταροφαγάκια είναι πάντα αγαπημένα μας!
Καλό Σαββατοκύριακο!
Καλημέρα! Πολύ ωραία η μανιταρόταρτα! Εύκολη και νστιμότατη!
Ωραία πρόταση Κωνσταντίνα για το στεφάνι γύρω στην τάρτα! Εντυπωσιακό!
Και μου αρέσει που δεν βάζεις κρέμες κλπ υλικά που καλύπτουν γεύσεις και προσθέτουν λιπαρά!
Κωνσταντίνα μου μπαίνει στα προσεχώς. Εξαίσια η μανιταρόταρτα σου.
Δημοσίευση σχολίου