Θα χρειαστούμε...
400 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
1/4 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
300 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
2 βρασμένους κρόκους αβγού τριμμένους
1 αβγό
30 ml ρούμι ( 1 σφηνάκι )
30 ml χυμό λεμονιού ( 1 σφηνάκι )
1 βάζο μαρμελάδα βατόμουρο περίπου 350 γρ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
- Κοσκινίστε το αλεύρι, την άχνη, το γαρίφαλο, την κανέλα όλα μαζί σε ένα βαθύ μπολ.
- Στη συνέχεια προσθέστε τα αμύγδαλα σε σκόνη, το ξύσμα λεμονιού και τους βρασμένους κρόκους των αβγών τριμμένους.
- Βάλτε όλα τα υλικά στο μίξερ και προσθέσετε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια.
- Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
- Όταν το βούτυρο ομογενοποιηθεί και το μείγμα γίνει σαν χοντρή σκόνη, προσθέστε τα αυγά, το χυμό λεμονιού και το ρούμι.
- Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη μαλακή.
- Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 20'.
- Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 πόντου.
- Στρώστε τη ζύμη σε μία ταρτιέρα καλά βουτυρωμένη.
- Κόψτε τη ζύμη που περισσεύει και ρίξτε μέσα στην τάρτα τη μαρμελάδα βατόμουρο.
- Απλώστε τη μαρμελάδα καλά σε όλη την επιφάνεια της τάρτας.
- Με τη ζύμη πού περίσσεψε κόψτε μπισκότα και τοποθετήστε τα πάνω στη μαρμελάδα.
- Ψήστε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.
- Αφήστε τη λιγάκι να κρυώσει, πασπαλίστε με λίγη άχνη και καλή σας απόλαυση!
Καλό Σαββατόβραδο :)
2 σχόλια:
Μα τι τέλεια που ειναι! Πραγματικά γιορτινή, Χριστουγενιάτικη! Με τα μπαχαρικά της, με το αλκοολ της με τα όλα της!
Φιλιά πολλά!
Από τα πολύ αγαπημένα μου γλυκά! Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Κωνσταντίνα μου πέρνα αν θέλεις από το Αγάπη για Δημιουργία (agapigiadimiourgia.blogspot.com) να παραλάβεις ένα βραβείο που σου δίνω με πολλή πολλή αγάπη! Φιλιά
Δημοσίευση σχολίου