31 Δεκ 2011

Βασιλόπιτα για καλή χρονιά!!!












Θα χρειαστούμε...
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
5 αβγά
300 γρ. ζάχαρη
150 ml γάλα πλήρες
100 ml κονιάκ ή μπράντυ
ξύσμα από 2 μανταρίνια
100 γρ. καβουρντισμένο αμύγδαλο (με τη φλούδα)
1 κ.γ.κανέλα σε σκόνη
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
4 βανίλιες



  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο και να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 15΄. 
  3. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε τ' αβγά ένα ένα και όταν τελειώσουν χτυπάμε άλλα 5' σε δυνατή ταχύτητα. 
  4. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε το αλεύρι (το οποίο έχουμε κοσκινίσει με την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη βανίλια) εναλλάξ με το γάλα και το κονιάκ. 
  5. Προσθέτουμε το ξύσμα μανταρινιών και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5'. 
  6. Χτυπάμε τ' αμύγδαλα στο μούλτι να γίνουν σκόνη τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα της βασιλόπιτας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. 
  7. Ρίχνουμε το μείγμα σ' ένα καλά βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε 45-50 λεπτά.

Είναι μια εξαιρετική βασιλόπιτα! Όχι επειδή είναι δική μου αλλά ειλικρινά θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους με μεγάλη ευκολία!! Το μείγμα φτάνει για μία μεγάλη βασιλόπιτα ή για δυο μικρές. Βάλτε τη σε ότι φόρμα σας αρέσει και αναποδογυρίστε την όταν θα είναι εντελώς κρύα. Πασπαλίστε την με άχνη παίξτε με χαρτί και ψαλίδι όπως εγώ που σχημάτισα το 2012 και μερικά αστεράκια. Βάλτε το χαρτί πάνω στην πίτα  πασπαλίστε με μπόλικη κανέλα...και έτοιμη!!

*Το σωστά καβουρντισμένο αμύγδαλο μπορεί να κάνει τη διαφορά! Σας προτείνω να καβουρντίσετε τ' αμύγδαλα σε τηγάνι σε χαμηλή  προς μέτρια θερμοκρασία για να μπορείτε να τα ελέγχετε. Είναι έτοιμα όταν πάρουν ελαφρύ χρώμα και μυρίζουν όμορφα!
*Ταιριάζει απίστευτα με τη σοκολάτα και σε όποιους από εσάς αρέσει αυτή η εκδοχή φτιάξτε ένα εύκολο γλάσο σοκολάτας. Λιώστε 100 γρ. βούτυρο με 100 γρ. κουβερτούρα και απλώστε το πάνω στη βασιλόπιτα. Στη συνέχεια διακοσμήσετε την κατά τον ίδιο τρόπο όταν κρυώσει η σοκολάτα.
Καλή επιτυχία...

Η χρονιά που θα φύγει άφησε πολλά σημάδια... Εύχομαι και η νέα χρονιά να αφήσει τα δικά της σημάδια αλλά να είναι όλα πολύχρωμα χωρίς μαύρες και γκρι αποχρώσεις....
Καλή χρονιά να έχουμε φίλοι μου γεμάτη από υγεία και πολύ ...πολύ αληθινή ΑΓΑΠΗ!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους που επισκέπτεστε το γλυκό μου μπλογκοσπιτάκι και σας υπόσχομαι με τη νέα χρονιά να είμαι όσο μπορώ πιο κοντά σας....
Φιλιά πολλά σε όλους εκεί........σε όλους :-)

 Μην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί!!!



http://www.kvolonaki.gr/2016/01/blog-post.html

 


11 σχόλια:

fotolabida maria είπε...

ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΤΑΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ!!!!!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ 2012 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΥΓΕΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ!!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

Ροδανθη είπε...

Σου εύχομαι η χρονιά που έρχετε να είναι καλύτερη απ΄αυτή που φεύγει να χαρίζει υγεία,χαρά κι αγάπη.Να είσαι καλά καλή χρονιά.

Kitchen Stories είπε...

Μια Καλύτερη Χρονιά, με πολλές προσδοκίες πραγματοποιημένες!

Φιλιά Κωνσταντίνα μου.
Ζ.

mia maria είπε...

Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία:)

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλή χρονιά!
Εύχομαι το 2012 να σκορπίσει μόνο χαρά, χαμόγελα, ευτυχία στο σπιτικό σου και να σου φέρει όλα όσα επιθυμείς!
Φιλιά!

Elpiniki είπε...

Καλη Χρονια! Μακαρι το 2012 να ειναι γεματο υγεια, αγαπη και ευτυχισμενες στιγμες!

Konstantina είπε...

Καλή Χρονιά!!!!!
Εύχομαι να είναι η καλύτερη μας χρονιά και να τους διαψεύσουμε όλους!!!
Υγεία και πολύ πολύ ΑΓΑΠΗ!!
Φιλάκια σε οοοοολους!!!

Conna είπε...

Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία.

manousina είπε...

Αστεράτη!!!! Καλή χρονιά

Eri είπε...

Καλή χρονιά Ντίνα μου, φοβερό το αστέρι σου!

Konstantina είπε...

Γεια σου Έρη μου!!! Καλή χρονιά να έχεις με υγεία! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου!

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..

τι ειναι Ανθοϊαματα Bach και πως βοηθουν..
από την Κωνσταντίνα Βολονάκη