Θα χρειαστούμε:
Αλεύρι φαρίνα
ολικής άλεσης 500 γρ.
Ζάχαρη μαύρη
150 γρ.
Μέλι 200 γρ.
Ελαιόλαδο 200 ml
Αβγά 4
Γάλα 200 ml
ή χυμό πορτοκάλι
Βανίλια υγρή 1
κ.σ ή σε άλλη μορφή
Ξύσμα από λεμόνι
ή πορτοκάλι
1.Προθερμαίνουμε
τον φούρνο στους 180 βαθμούς
2.Χτυπάμε στο
μίξερ σε μέτρια ταχύτητα την ζάχαρη, το
μέλι, το ελαιόλαδο, τη βανίλια και το
ξύσμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη(περίπου
20')
3.Προσθέτουμε τα
αβγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα
σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν
τα αβγά.
4.Χωρίς να διακόψουμε
το χτύπημα ρίχνουμε το αλεύρι με το γάλα
ή το χυμό εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν
και συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή
ταχύτητα για ακόμη 5'.
5.Βουτυρώνουμε
και αλευρώνουμε καλά μία μεγάλη φόρμα
ή 2 μικρές.
6.Ρίχνουμε το
μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου
40' .
7.Αναποδογυρίζετε
αφού κρυώσει καλά.
Μπορείτε να
προσθέσετε και ένα γλάσσο σοκολάτα ή
να το πασπαλίσετε με άχνη.
Σε μία μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία, ρίχνετε 1 κ.σ βούτυρο και 100 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν.
Είναι μία υπέροχη
συνταγή. Το καλό είναι ότι μπορείς να
φας ένα κομμάτι παραπάνω χωρίς τύψεις.
Εγώ το κάνω στα
παιδιά μου γιατί είναι ιδανικό κολατσιό
για το σχολείο.
Καλή επιτυχία!
* Αν δεν βρείτε
φαρίνα ολικής, κοσκινίστε 500 γρ. αλεύρι
ολικής με 2 κ.γ σόδα και 1 κ.γ μπέικιν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου